INTRO-VIDEO               KONTAKTA OSS

 

VI RENSAR DITT UTSÄDE

  • Vi kommer hem till dig
  • Mindre dyra transporter
  • Väldigt flexibla med eget elverk
  • Både ekologiskt och konventionellt
  • Lägre utsädeskostnader
  • Möjlighet att få manganbetning.
     

Det här är en instruktionsvideo som visar hur det går till när vi kommer ut och rensar.


På Catrinelund har vi rensat utsäde sedan lång tid tillbaka och för drygt 30 år sedan byggde vi vårt första mobila rensverk.

Vi 2 st anläggningar i drift. Den ena är byggd direkt på en lastbil och den andra är byggd på en lastbilstrailer. När vi kommer till en gård så vi har ett eget elverk vilket gör oss väldigt flexibla om vart man kan placera rensverket. Råvaran bör vara analyserad. Det är inget krav från vår sida men för att kunna utföra en behovsanpassad betning så är en analys viktig.

Råvaran matas in i rensverket med en frekvensstyrd skruv som har en tratt. Där ska det tillföras råvara från antingen en kärra med en liten lucka eller direkt från en utlasstningsficka. Kärrans lucka bör ha en flexi slang så att inte råvaran rinner över och så att skruven alltid får rätt matning. Samma gäller om man tar från en ficka. då behöver man montera rör ner till tratten så att skruven får en jämn matning.

Det färdiga utsädet kommer i en storsäck som står på en våg. När rätt vikt uppnås lyfter vi ut säcken med vår inbyggda kran så lantbrukaren sen kan köra in den direkt i sitt lager. Avrenset kommer även det i storsäck. Vi har alltid med oss ett lager av nya flergångs-säckar till försäljning. Man tömmer dom genom att öppna en stos i botten. Den knyter man lätt igen till nästa säsong. Vilket vi uppskattar om ni gjort tills vi kommer och ska rensa.


Vid frågor eller bokning av rensning


Kontakt: Markus Lantz
Telefon: 070-4333 666

skicka gärna markus ett mail med detta formulär

Namn *
Namn